Siivouksen päätteeksi oli jo kaavailtu pientä tsemmpipalkintoa. Mikäs sen parempi palkinto kuin hyvä ruoka ja viini?
Serranon kinkkua cantaloupemeloneilla, nam nam. Kaupasta tarttui matkaan myös uusi tuttavuus, persimon. Aikaisempaa kokemusta ei tästä eksoottisesta hedelmästä ollut, enkä siis todellakaan tiedä miten tätä tulisi oikeaoppisesti syödä. Pesin kuoren ja KUORIN sen. :D En tiedä oliko se yhtä välttämätöntä kuin olisi kuorinut mustikkaa, mutta tulipahan ns. luomuna "ineen".
Ruokatrippiä jatkettiin sitten kirjolohisalaatilla maalaisbrie juustolla. Kaikki tämä huuhdottiin alas italialaisella Trifula punkulla. Meiltä löytyy kotoa pullon etiketistäkin tuttu tryffelikoira ja pakkohan tätä oli testata. Maultaan aika mukava, muttei kovin vahva.
Olen jatkanut tätä äitini jakamaa elämäviisautta ruokakulttuurissa myös Brunalle, pienin muutoksin tosin. Kaikkea voi maistella niin kauan kuin se ei ole suklaata, viinirypäleitä tai purkkaa. Brunastakin löytynee eräänlainen kulinaristi. Kaikkea ei sentään hänenkään rautamassu sulata..
Syyllinen palasi rikospaikalle. |
Tänään on ollut täydellinen lazy lauantai. Huomenna taas duuniin, mutta sitä ennen otan pienen annostuksen Vain elämää-sarjasta, joka on kaiketi Suomen tv-historian paras ohjelma sitten valovuosiin! Muksaa viikonloppua. :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti