sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Jouluksi kotiin

Eipäs ole enää kuin YKSI kuukausi jouluun, ihanaa! Olen totaalisesti jouluihmisiä. Tuntui, että lapsena joulu tuntui ihan eriltä. Ehkä nyt "aikuisena" täytyy asennoitua joulun odottamiseen eri tavoin. Kasa lahjoja, leluja ja vaatteita -joulupukiltahan ne tulevat. Ei sitä lapsena tajunnut miten paljon vanhemmat satsasivat tähän vuoden parhaimpaa päivään, jotta siitä tulisi onnistunut. Tänä vuonna olen päättänyt, että joulua odotetaan eri tavoin. Rennosti.

Joulua pitää fiilistellä pitkin koko kuukautta. Leipoa, kuunnella joulumusiikka, käydä ehkäpä konserteissa, juoda glögiä ja askarrella. En ole askarrellut sitten kouluaikojen. Johtuen ehkäpä siinä saavutetusta valtaisasta menestyksestä. Kerran satsasin oikein tosissani yhteen maalaukseen kuvaamataidon tunnilla ja sain opettajalta kommenteiksi " Joo tosi kiva tollanen vähän lapsenomainen, menis hyvin jonnekin lastenhuoneeseen." Thanks.

Siinä se on. Oma tupa ja perunamaa. V:n kanssa iski perspiraatio ja päätimme tehdä jouluksi piparkakkutalon! Taikina ostettiin kaupasta valmiina, 2 pakettia riittää. Kaavoja emme jaksaneet piirtää, joten toteutimme villinä oman käsityksemme piparitalosta.  


 Koristeina toimivat ihan perinteiset Amerikan pastillit, vaaleanpunainen ja valkoinen sokerikuorrute. :)Osat liimatiin kiinni sulatetulla sokerilla -ja on muuten tarkkaa puuhaa ettei näppejään polta!


 Kun taloa rakentaa pelkän perspiraation vallassa ja vieläpä vapaalla kädellä, niin lopputulos ei aina ole niin "tasapainoinen". Omaperäinen siitä kyllä tuli.

Ei ole kaikki sivut ihan suorassa eikä edes tasapainossa, mutta hyvä siitä tuli! Ainakin kasassa pysyy. Lopputarkastusta odotellessa..

Lämpöistä joulun odotusta kaakille! :) Jouluaskartelusta minulla on vielä visio ihan kuulkaas männynkävyistä, mutta katsotaan mitä siitä tulee. You guys will be first to know. ;)

2 kommenttia:

Rimma kirjoitti...

Hieno talo (: Maistuis kyllä mullekin!

Glam kirjoitti...

Tsot tsot, vasta joulun jälkeen! ;)