perjantai 29. marraskuuta 2013

Sweet Chili hedelmäsalaatti

Hääräilin tänään keittiössä normaalia tehokkaampaan tapaan. Olin aikeissa tehdä ihan sitä tavallista hedelmäsalaattia. Parin päivän takainen ruokailu eräässä intialaisessa mestassa jätti kuitenkin pienen aivopierun jälkeensä ja mieleeni jäi kytemään idea tästä salaatista.

Kuvia ei ole tekovaiheesta lainkaan, sillä kamera ei pysy nopeiden ajatusten tahdissa. Tajusin vasta salaatin ollessa valmis, että tämän voisi ehkä jakaa muillekin, ketkä kärsivät kaukokaipuusta. Nauttivat ruuasta, tulisesta ja makeasta.Salaatti on erittäin helppo duunata, ja maku on aivan jotain älytöntä salaatin ollessa näinkin yksinkertaisella ajatuksella rakennettu. Itse käytin salaattiin hedelmiä, joita meillä oli jo entuudestaan kotona.


Kaiva kaappien kätköistä tai lisää ostoslistalle:
2 mandariinia
1 omena
2 persimonia
1 cantaloupemeloni
2-3 avokadoa, oman maun mukaan
pähkinäsekoitusta ("maustamattomia")
Fetajuustoa
Sweet Chili kastiketta

Vaativimmat osuudet tämän hienouden kasaamisessa ovat hedelmien kuoriminen ja pilkkominen. Kaikki siis kuoritaan, avokado kaivetaan kuoristaan ja pilkotaan sekin. Kaikki sekoitetaan keskenään isossa kulhossa, jotta hedelmät eivät murskaannu ja saavat ns. tilaa liikkua. Sekaan laitetaan oikein reilusti Sweet Chili kastiketta. Tämä ihan omien halujen mukaan. Kun kastiketta laittaa ihan reilulla kädellä myös maku on vahvempi makean ja tulisen kanssa.Kaada sekoitettu setti tarjoilukulkoihin. Päälle sirotellaan pähkinät (myös erilaiset salaattisiemenet toimivat varmasti yhtä hyvin) ja murennetaan omien halujen mukaan fetajuustoa. Tuo fetajuustokaan ei kerennyt ikuistettavaksi kameraan, mutta sopi tähän ihan täydellisesti.
Omnomomnom!Tämä sopii loistavasti ihan tällaisenaan vaikkapa kevyeksi lounaaksi, pienempänä annoksena alkupaloiksi, välipalaksi tai sitten ihan rehellisesti iltapalaksi niin kuin se tässä tapauksessa meillä meni. En usko, että valkkari tähän kylkeen (miksei jokin kuiva kuohuvankin) olisi ollenkaan hullumpi ajatus. Tästä viikonloppuun lisää herkkuja! :)

Muistakaa arvonta, huomenna lähtee Lexingtonit uuteen kotiin!! :)

Ihanaa perjantaita. :)

Ei kommentteja: