tiistai 26. marraskuuta 2013

Herrrkulliset avokado-lohirullat

Pakko jakaa teillekin tämä huikea ohje. Avokado-lohi yhdistelmä ei voi pettää mikäli niistä sattuu pitämään, eikä se pettänyt tälläkään kertaa. Näprärsin ihan omin pikku sormin nämä rullat kasaan, jotka onnistuivat yllättävän hienosti. Mies sai mieluista syötävää ja kurkun kostuketta, kun palasi pitkän työpäivän jälkeen kotiin lauantai-iltaa viettämään.

Shopping list

kylmäsavulohi siivuja
1 avokado
1 lime
piparjuurituorejuustoa (tai maustamatonta tuorejuustoa + piparjuuritahnaa)
tilkka valkoviiniä (jota mahdollisesti tarjoilet rullien kanssa -ei välttämätön)
suolaa
pippuria
riisipaperia


1. Valmis piparjuurituorejuusto on aikamoista tönkköä. Sekoita mukaan puolikkaan limen mehu, tai halutessa vaikka kokonaisen limen mehu. Tuorejuusto maustetaan suolalla ja pippurilla oman maun mukaan. Itse sekoitin massaan vielä pienen lorauksen valkoviiniä, jota nautittiin myös näiden valmiiden rullien ohella. En sitten tiedä liekkö etiketin mukaista, mutta meillä nyt harvemmin niitä noudatetaankaan. Ainakin viinin tulisi sopia ruokaan, kun sitä kerta jo löytyy sieltä -right?? :D
Maista!

2. Halkaise avokado kahtia, poista kivi ja koverra hedelmä osa ulos kuoresta. Leikkaa avokadon puolikkaat pitkittäissuunnassa ohuiksi viipaleiksi. Ohuemmat suikaleet toimivat paremmin, kun setin käärii rullalle. Itsehän testasin molemmat, ohukaiset ja paksukaiset. Voitte uskoa miten kävi kun paksuja pökkelöitä pyöritellään ohueen riisipaperiin. Menee lörinäksi.

3. Käsittele riisipaperi kerrallaan. Helpointa on ottaa yksi paperi molemmille kämmenille ja pitää paperia kämmenien päällä kädenlämpöisen juoksevan veden alla niin kauan, että riisipaperi löystyy. Ole varovainen! Tämä voi olla aluksi aika vaikea käsiteltävä. Riisipaperi muuttuu vedessä löysäksi, elmukelmun tyyliseksi matskuksi ja on siten melkoisen helppo menemään ruttuun, rullalle ja rikki. Been there, done that.4. Levitä pehmyt riisipaperi kämmenien alta esimerkiksi muoviselle leikkuulaudalle. Aseta riisipaperin päälle kylmäsavulohi lettuja. En tiedä miksi noita siivuja virallisesti sanotaan. :D Suikaleet kuulostaa ohuilta kanasiivuilta..
Anyway, lohen päälle levitetään maustettu piparjuurijuustomassa sekä avokado viipaleet.

5. Taita valmiin setin  molemmat sivut sekä päät yhden taitoksen verran sisään, jotta koko helahoito ei valu ympäriinsä, kun rullaat lopulta koko komeuden.


6. Tadaa! Tältä näyttää valmis rulla.  Rullien voi antaa vähän aikaa jähmettyä jääkaapissa. Leikkaa muutaman sentin paksuisiksi paloiksi -todella terävällä veitsellä! Tulee vähän nätimpää jälkeä kun tuota heiveröistä rullaa ei tarvitse sahata koko sielunsa kyllyydestä. Pysyy täytteetkin sisällä -siellä missä niiden kuuluu ollakin.
Nautitaan hyvässä seurassa, hyvällä mielellä sekä tilkalla pullolla valkoviiniä -miksei toki kuohuvallakin! ;)


Idea ja alkuperäinen resepti löytyy osoitteesta http://www.hibbyaloha.de/2013/11/food-friday-avocado-rollchen.html. Omiin makunystyröihini olen hieman muokannut tätä alkuperäistä reseptiä.

Nautinnollisia herkkuhetkiä rakkaidenne seurassa! :)

Ps. Muistakaa *arvonta*! :)

Ei kommentteja: