torstai 21. marraskuuta 2013

No nyt sitä lämpöö

Terveiset täältä sateisesta ja aikas harmaasta Maarianhaminasta. Jotenkin aina ajattelin Ahvenanmaan vihreyden ja vehreyden tyyssijaksi. Toki osansa on varmasti tällä vuoden ajallakin. Vettä tulee vaakatasossa, tuulesta ja tästä värikylläisyydestä puhuttamattakaan. Kyllä, nyt on niin marraskuu.

Toisaalta näissä keleissäkin on puolensa. Niitä iltoja varten, kun kerrostalo kämppä viritellään trooppista ilmastoa vastaavaksi saunaosastoksi Ikean pikkutuikuilla
, kurkkuun on mukava kulauttaa vielä jotain mukavaa juomaa tuomaan sitä lämpöö sisuksiinkin.

Nyt kun joulu ja valtavat suklaamassat on saatu ruokakauppoihin, on valikoimiin myös tullut erilaisia joulujuomia. Täällä törmäsin näihin ruotsalaisen valmistajan maustettuihin glögeihin. Löytyy ihan perusmakua, mustikka&puolukkaa, hillaa sekä sitten tätä minun koriini eksynyttä suklaa chili-glögiä. Suklaa-chili yhdistelmästä kyllä pidän, mutta mielenkiinnolla jään odottamaan sitä hetkeä, kun pääsen kulauttamaan kurkusta alas tuota makuyhdistelmää glögin muodossa. Todennäköisesti odotettavissa on joko toppi tai floppi.

Kai täältä voi lähettää koti-Suomeen lämpöisiä terkkuja, kun näin kaukana kaukomailla kuitenkin ollaan? Onhan Ahvenanmaa kuitenkin itsenäinen ja kyllä täälläkin joutuu lontoota puhumaan. Myös jopa svenskaa!
Vi ses och hörs sitten paremmalla taimilla. :)

2 kommenttia:

Ulriikka kirjoitti...

Suklaa-chili kuulostaa mielenkiintoiselta! Kerrohan sitten tännekin, kannattaako testata :)

Marjou kirjoitti...

no ilman muuta! :) oon kyllä pikkusen epäileväinen, mutta maistammallahan sekin selvinnee ;)