maanantai 23. syyskuuta 2013

Syysillan herkkuja

Olen tästä jo paasannut useampaan otteeseen täälläkin miten loistavaa on, kun syksyn vihdoin saapuu kuuman kesän jälkeen. Jalkaan saa sujauttaa uudet saappaat ja kaulaan kääräistä uuden vai vanhan lempparihuivin.
Kun kelit ulkosalla alkavat olla kaikkea muuta kuin mukavat, on sisällä ihan huisia naatiskella kaikkia ihania herkkuja. Sunnuntaina leipastut porkkanasämpylät saivat kyytipojaksi tätä ihanaa suklaakaakaota, jossa on ripaus chiliä mukana. Täydellistä!Chili tämän tumman suklaan kaverina lämmittää juurikin sopivasti, enkä usko että herkimmiltäkään tämä herkku jää juomatta. Sitä paitsi, kaakaopitoisuus tässä lusikassa on 60%, joten tämähän on pelkästään melkeimpä terveellistä. Ja kun sämpylöissäkin on porkkanaa, on varmaankin päivän mallilautanen hyvässä balansessa? ;)


Kupposeen lorautetaan sopiva määrä maitoa. Suklaalusikka upotetaan höyryävän kuumaan maitoon ja sekoitellaan. Namnam!

Porkkanasämpylöistä tulee aina mieleen ihania ja lämpimiä muistoja. Opiskeluaikoinani asuin syksyn verran yhdessä yhden rakkaan ystäväni kanssa. Ihmisinä olimme ja olemme edelleen kuin yö ja päivä. Minä olin muka se pedantimpi ja ystäväni hallitun kaaoksen mestari <3. Silti kommuunimme toimi aivan loistavasti ja se oli ehdottomasti yksi elämäni parhaimmista ja hauskoimmista syksyistä. Laadimme kotiimme selkeät säännöt, kultaiset säännöt. Tämä lista sai paikan kotimme kunniapaikalta, jääkaapin ovesta. Nämä selkeät säännöt laadittiin ei niin selkeissä tunnelmissa mökillämme pienoisessa seitinohuessa. Muisti sumeni, mutta säännöt kerettiin ikuistaa mustaa valkoiselle. Ja kertaakaan näistä säännöistä ei poikettu.
Lämpöä ja kodikkuutta Tehdaskadun torpasta ei puuttunut, sillä me pidettiin keittiössä valot ja uuni lämpimänä! Porkkanasämpylöitä sämpylöiden perään. Kehitimme myös muita sämpylävariaatioita ja niitä sitten onnessamme mussutimme illasta aamuun. Niistä tuli jotenkin meidän juttu. Lämmöllä eilen hymyssä suin mussutin näitä sämpylöitä ja muistelin muutaman vuoden takaisia aikoja. :)


4 kommenttia:

Anniina kirjoitti...

Eiiiii, Tirpunen!
Nyt mää haluan vetää sun kanssa villissukat jalkaan, kaivautua sohvannurkkaan höpöleffan kera ja ryystää tuota suklaatilusikkakalkattia! Heti!

Glam kirjoitti...

Khihh, vaituneeko punaviini nyt kaakattiin? ;)
Kaupasta näitä herkkuja saa, sinne vaan -ja makuvaihtoehtoja riittää! :)

Iida V kirjoitti...

<3

Glam kirjoitti...

<3 :)