sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Elävissä kuvissa

Tänään on ollut löysä päivä. Möllöttämistä möllöttämisen perään. Sen verran kuitenkin jouduin terästäytymään, että kävin sivistämässä itsenäni elävissä kuvissa, elokuvissa. Keräsin luut kasaan, kokosin naaman kasaan ja menoksi.

Kahvila Pompannapin tarjontaa viikon takaisista sunnutaikahveista.


Muistan miten jännittävää oli pienenä päästä elokuviin. Meijjän pienessä pohjoisen kylässä ei ollut omaa elokuvateatteria, vaan elävien kuvien katselupaikkana toimi paikallinen työväentalo. Oikea monitoimitalo. Perjantaisin teinit vetivät seitinohkasia samassa salissa ja kiersivät rinkiä,  kun taas lauantaina paikalle luunsa keräsivät eläkeläiset päivätanssien merkeissä. Sunnuntaisin silloin kun joku elokuva saatiin kylään samaisesta salista tuli koko kylän viihdekeskus -elokuvateatteri. Salin laidoilta leviteltiin punaiset, niin saamarin kovat ja epämukavat tuolit- jotta kyläläiset saataisiin sovitettua yhteen (siihen ainoaan) saliin itkemään ja nauramaan yhdessä tuumin. Itku pitkästä ilosta tuli viimeistään silloin, kun lopputekstien jälkeen yritit kammeta tuolista ylös ja huomasit takapuolesi kadonneen. Kertakaikkiaan kadonneen -tai sitten vain puutuneen. Siksipä ihmiset -ne fiksuimmat- ottivatkin omat tyynyt persuuksiensa alle, jotta itkua pitkästä ilosta ei tarvinnut maksaa. :D Kuulostaa jokseenkin jälkeen jääneeltä meiningiltä, mutta sellaista se oli. Melle ihan normi settiä. Nyttemmin olen lukenut ja kuullut äidiltä, että kylään saadaan viimeinkin nykyaikaiset laitteet JA TUOLIT, jotta tämä elokuvanautinto olisi edes jossain määrin nautinto. :D Parempi myöhään, kuin ei milloinkaan.

Kävin katsomassa tänään ihan opetusmielessä suomalaisen leffan 21 tapaa pilata avioliitto. Ja kannatti. Se, että jäikö siitä jotain haaviin tulevaa varten, jää sitten nähtäväksi. Käsittääkseni ensimmäisen vuoden naimisissa olon jälkeen tietää, kannattaako toisen naamaa katsella vielä toista vuotta.


Ja iltapalaksi raikkaria munakkaalla. Nam.
Se on kuulkaas enää viikko pääsiäiseen. Kotikonnut ja paikalliset elävät kuvat kutsuvat taas. Tiedossa on rento ja letkee reissu kotiin. <3

Ei kommentteja: