torstai 3. huhtikuuta 2014

Täyteen ammuttu Hongkong

Nyt vihdoin pääsin käsiksi näihin taannoisiin lomakuviin ja on aika jakaa teidänkin kanssa reissureppumme reitistä sekä seikkaluista. Ja näitä kuvia kyllä riittää! Startataan matkaan ihan alusta, eli kentältä. Lomalle täytyi vähän kippistellä ja se onnistui hienosti kentältä käsin. Kuohuvien nautiskelua tosin varjostivat semisti pieni uhka joutua istumaan koko 10h lentorupeama lentoemäntien jumpseateillä tai ohjaamossa. Ei siis kovinkaan hekumallinen vaihtoehto. Onneksemme saimme molemmat koneesta paikat ja pienen säätämisen jälkeen jopa vierekkäiset sellaiset! Aamupalallakin meille tarjoiltiin spontaanisti shamppanjat, joten lomafiilis oli aikamoisen korkealla siinä kohtaa, kun lentokoneen laskutelineet kolisivat merkkinä siitä, että allamme oli vihdoin ja viimein ihmeellinen Hongkong.Hongkongissa meillä ei ollut kovinkaan paljon aikaa ihmetellä kaupunkia itsessään. Metro asemalla aikamme sekoiltuamme pääsimme lopulta ytimeen ja sieltä suuntasimme jalan hotellillemme. Tason suhteen reissumme kallein hotellihuone löytyi juurikin Hongkongista ja tästä 2m2 makuusopista pulitimme varmaan 50 euron verran. Huone oli ihan naurettavan pieni. Sänkyyn pystyi kaatumaan suoraan ovelta ja vessaankaan ei ollut matkaa kahta askelta enempää. Yhdeksi yöksi ihan soppeli mesta. Etenkin tällaiselle kääpiöpariskunnalle. :DAikaa ylimääräiseen pyörimiseen tässä ihmeellisessä kaupungissa ei ollut, joten hotellilta suuntasimme suoraan sieraimet levällään massut kurnien etsimään paikallista ruokapaikkaa. Paikallisen yömarketin sivukujalta löysimme ihan helmimestan. Tällä kujalla illallistivat ainoastaan paikalliset honkkarilaiset ja iltaa istuivat siellä niin perheet kuinystäväporukatkin. Ravintolan ainoat valkonaamat saivat ystävällistä palvelua, loistavaa paikallista safkaa ja poskettoman isot bisset. 

 
Molempien aikaisemmilla reissukokemuksilla olimme ehdottoman yhtämieltä siitä, että tällä reissulla tuetaan paikallisia ravintoloitsijoita. Näistä sivukujien muovituolimestoista saat sitä oikeaa paikallista ruokaa ilman, että sitä on muokattu turistien makuun sopivaksi. Se, että ruoka itsessään on ihan poskettoman edullista meidän länsimaalaiselle kukkarolle, myös ruoka on tajuttoman hyvää. Uteliaisuudella ja ennakkoluulottomuudella pääsee lähemmäs paikallista elämää ja kurkistamalla muuallekin kuin pääkaduille voi löytää itsensä kulinaarisesta taivaasta. Jokainenhan tuntee sen yksinkertaisen ravintola tipsin: siellä missä on ihmisiä, on myös hyvää ruokaa!

Aikaisin seuraavana aamuna pakkasimme taas rinkkamme lentokuosiin ja suuntasimme toiseen välietappiimme Ho Chi Minh Cityyn Vietnamiin.Ei kommentteja: