lauantai 12. huhtikuuta 2014

Pieni paratiisi nimeltään Chez Carole

Saigonilta startattiin aikaisin aamusta lentokentälle, josta päräytimme puolen tunnin pikalennolla suoraan Phu Quocille. Tämä paikallisten paratiisisaareksikin tituleerattu mesta sijaitsee suoraan Vietnamin ja Kambodzan mereen päättyvän rajan edustalla. Saari on suhteellisen iso, ja sitä on alettu ahkerasti rakentamaan viime vuosina. Suurimmat resort alueet ja turistien kansoittamat rysät löytyvät saaren länsipuolelta Long Beachiltä ja Duong Dongista. Long Beachille tuntuvat suuntaavan reppureissaajat, jotka viihtyvät aussibaareissa ja iltamenojen vilskeessä. Duong Dongiin suuntaavat taas vanhempi väki, joka etsii itselleen luksusta ja hoitoja kymmenien hotel resorttien sotkusta. 




Koska reissumme oli kaiken kaikkiaan vain kahden viikon pikarypistys niin päätimme, että Vietnamista etsimme rauhaa, rakkautta ja pientä luksusta. Sitä kaikkea meille tarjosi Chez Carole Resort saaren länsipuolen pohjoiskulmassa. Kaikesta turistihälinästä meidän pieneen paratiisiimme oli matkaa noin parin kymmenen minuutin matka semiviritetyllä skootterilla. Paikka sijaitsee meren rannalla ja käytännössä keskellä ei mitään. Kaukana kaikesta hälinästä, melusta ja mainoskylteistä. Meillä oli oma private beach jonka kupeessa oli myös tämä upea uima-allas. Saimme pienen säätämisen jälkeen oman pienen beach delux mökin laiturin päästä, meren päältä. 



Vietnamiin matkustaessa kannattaa pitää mieli iloisena ja hermot viileänä. Paikallisten englannin kielen taito on yleisesti ottaen todella olematonta, mutta paikoin löytyy erittäinkin kielitaitosta porukkaa. Kielitaidon puutteesta johtuen pienet ja vähän isommatkin väärinymmärrykset ovat osa reissun arkipäivää. Paikallisten ystävällisyys ja pyyteettömyys antaa kuitenkin paljon anteeksi näiden häslinkien keskellä.



Vuokramisemme parina päivänä skootterin ja päräytimme vanhaa kiitotietä pitkin saaren itäpuolelle, joka on toistaiseksi vielä hyvin rakentamatonta. Seuraavassa postauksessa hypätään siis skootterin kyytiin ja tsiigaillaan mitä muuta tämä saari tarjoaa.

Ei kommentteja: