sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Sateinen Pariisi

Yksi maailman tunnetuimpiin kaupunkeihin lukeutuva Pariisi tuli koettua pikaisesti viime viikonloppuna. Rakkauden kaupunki oli verhottu lähestulkoon koko matkamme ajaksi harmaaseen pilvivaippaan josta epäsäännöllisen säännöllisesti tiputteli vesipisaroita enemmän tai vähemmän. Ilma oli kostea ja koleahko, mutta lämmitetyt katuravintolat ja siellä tarjoiltu punaviini ja shamppanja lämmittivät kyllä mieltä ja kehoa. Matka oli meiltä joululahja vanhemmilleni. Lahjaan liittyy tarina, jonka kerron teille jonain myöhempänä ajankohtana.Tämän pikavisiitin tarkoituksena oli nauttia kaupungin tunnelmasta ja kiireettömyydestä sekä käydä fiilistelemässä kaupungin tunnetuimmat nähtävyydet. Asuimme Pariisin keskustasta noin parin kolmen kilometrin päässä Bercyn metropysäkin välittömässä läheisyydessä. Hotelli oli kohtuuhintainen ja tasoinen verrattuna kaupungin tunnetusti tyyriiseen tasoon. Aikaisemmin kuullut tarinat kaupungin jokseenkin sekavasta metroverkostosta piti kyllä paikkaansa varmasti jokaisen jutun verran. Puhelimeen ennakkoon ladattu Paris metro application oli aivan ehdoton ja teki sokkeloisesta metroverkostosta seikkailun todella iisiksi ja vaivattomaksi.

Metron lisäksi meitä kuljetti tämän kahden päivän ajan edullinen apostolin kyyti. Parin päivän aikana kilometrejä tuli talsittua lähestulkoon 20 kilometrin verran. Heti kun käveleminen alkoi tuntua puulta, suuntasimme tasaisin väliajoin Pariisin tunnelmallisiin katukahviloihin pienien kävelykatujen varrelle ja nautiskelimme milloin shamppanjaa, milloin punaviiniä. Pariisi oli ehdottomasti käymisen arvoinen kaupunki ja mielestäni varsin moniulotteinen. Kaupunki kestää useamman käyntikerran, mikäli joka kerta ei ole pakko päästä pojottamaan Eiffelin tai Riemukaaren juurelle. Mielessä kävikin josko uusi reissu tulisi kyseeseen vaikkapa kesällä. Tietystikin ensikertalaisina kävimme läpi juurikin nämä perusposetus paikat Eiffelillä, Riemukaarella, Louvressa, Notredamella sekä lukkosilloilla.


Pariisi on kaunis, sitä ei käy kieltäminen. Tunnelmallinen kaupunki kauniine rakennuksineen ja tyylikkäine ihmisineen on mukava kylä viettää vaikkapa pitkää viikonloppua ja vain nauttia kaikesta mitä kaupunki tarjoaa.

Kaikesta huolimatta Pariisi on mielestäni pienesti yliarvostettu. Se, että 0,25 dl vesi voi maksaa helposti viisikin euroa vain siitä syystä, että ollaan Pariisiissa kuvastaa juurikin sitä itsetietoisuutta ja lievää ylimalkaisuutta, joista ranskalaiset ovat olleet tunnettuja läpi maailman historian.Ranskalaisia herkkuja eli crepeksiä tuli myös maisteltua. Pienellä varauksella tilattu crepes eli lettu pähkinäsuklaalevitteellä ja kiiveillä osoittautui varsinaiseksi yllättäjäksi, ja olikin yksi reissumme suussasulavimmista herkuista. Tässäpä vinkkiä jälkkäriosastolle himaanki asti! :)


2 kommenttia:

Sari kirjoitti...

Ihania kuvia!! Pääsispä joskus tuonne... :)

Marjou kirjoitti...

Ei jotenkin tuo huono ilmakaan haitannut menoa. Välillä piti kameraa suojailla satikan alla ettei olis ihan kastunu. Sinne vaan pitkälle vlopulle. 😊