perjantai 6. joulukuuta 2013

Kiitos

96 vuotta sitten tapahtui jotain, joka muutti koko Suomen suunnan. Talvisodan riepottelema pieni ja käsittämättömän sisukas maa näytti koko maailmalle taivaan merkit pohjoisella ja hyytävällä korpiareenalla, Raatteentiellä. Suomen sinnikkäät ja nokkelaat sotilaat ottivat mittaa monikymmenkertaisesta venäläisjoukoista ja osoittivat, että meistä on tähän.  Pieni valtio osoitti ansaitsevansa itsenäisyytensä ja he puolustivat sitä kunniakkaasti viimeiseen saakka. Voittoon saakka.Tuon voitokkaan taistelun ansiosta meillä on paljon mistä saamme olla kiitollisia joka päivä. Myönnettäköön, että itsellä tämä unohtuu kyllä harva se päivä. Itsenäisyys tuntuu enemmänkin itsestään selvyydeltä. Sitä se ei kyllä ole.

Onneksi kalenterissa on 6. joulukuuta. Koetetaan tänään muistaa millaista maassamme on ennen itsenäisyyttä ollut, ja mitä itsenäisyys on suonut meille tähän saaakka. Ollaan kiitollisia niille, jotka ovat aikoinaan henkensä antaneet uuden, itsenäisen Suomen puolesta.

Kiitos!

2 kommenttia:

A kirjoitti...

Pieni oikaisu: talvisota käytiin 1939-1940 ja jatkosota 1941-1944, eli jo aiemmin itsenäistynyt Suomi soti suurta ja vahvaa Neuvostoliittoa vastaan. Onneksi silti olemme sitä yhä ja meillä on upea ja turvallinen isänmaa <3

Marjou kirjoitti...

Kiitos oikaisusta. Suomen sotahistoria on kyllä tältä osin ihan tuttua, mutta tässä ilmaisussani on ollut ilmeisesti tulkinnan varaa. Kiitos ja anteeksi. :)