tiistai 14. toukokuuta 2013

Elantoa Elefanteille

Ihana miniloma on takanapäin. Aika menee siivillä loistavassa seurassa. Olimme siis ystäväporukalla Tarttossa ystävämme luona, joka teki aikoinaan fiksun valinnan. Otti lopputilin ja lähti opiskelemaan eläinlekuriksi. Tiedä sitten, että miten fiksulta se tällä hetkellä tuntuu, kun kestitsee ystäviä pari päivää, juoksee siihen päälle puolikkaan maratoonin seuraavana päivänä ja rykäsee vielä parit lopputentit tältä keväältä purkkiin. Totta tuota tämän hetkistä stressitasoa kiittää ja aika kultaa muistot, kun ensimmäiset palkkanauhat juoksevat hyppysissä. Esa eikö niin? ;)


Tallinnaan matkaaville suosittelen kyllä todella lämpimästi miettimään jotain muuta vaihtoehtoa. Eli toisin sanoen Tarttoa. Kaupunki on ihan semi-iso, loistavat ostosmahdollisuudet puhumattakaan mielettömän ihanista ravintoloista. Hintatasoa unohtamatta! Lounastimme yhdessä kaupungin keskustan ostoskeskuksessa,  kattoterassilla sijaitsevassa kahvila-ravintola Dedissä. Kaikki saivat mielettömän ihanat annokset ja suupielet nousivat korviin, kun saimme viimeiset haarukalliset viuhdottua nassuihimme.Itse kauhoin kiduksiini tämän ehkäpä maailman herkullisimman lämpimän lohisalaatin. En ole jälkiruokaihmisiä, enkä yleensä ota koskaan jälkiruokaa ravintolassa. Tosin syynä voi olla se, että olen aina niin tupaten täynnä pääruokaa ettei sinne jää useinkaan jälkkärinmentävää koloa. Jokin napsahti päässäni, ja sorruin. Check this out mate...Tämän tortun odottaminen kesti pienen ikuisuuden. Olin lähestulkoon tusen prosenttisen varma, että maitoa tähän kakkuun lähdettiin kirnuamaan jostain lähikunnan kantturasta. Kun torttu vihdoin saavutti seurueemme pöydän, loksahtivat kaikkien löysät leukapielet auki. :D Juustokakkua sokerikoristeella, mintun lehdillä ja puolukoilla. Kylkeen suklaamarjakastiketta. Omnommm... ;) Tähän nautin vielä kupin kahvia, sekä odotellessa yhden olusen. Kaikki tämä henkeäsalpaavat 12e.

Tallinnaan pääsee helposti, edullisesti ja nopeasti laivalla. Satamasta kun lampsii taxille ja siitä bussiasemalle, niin on jo puolivoittoa takana. Lippu täysin ilmastoituun ja nykyaikaiseen bussiin maksaa n. 10e. Nykyaikaisella tarkoitan lähinnä sitä, että tässä bussissa matkustat kuin lentokoneessa. Taxfreeta siellä ei ole, eikä lento-emoja. Mutta matkatekoa voi keventää katsomalla elokuvia, pelaten esimerkiksi sudokua tai vaikkapa internettiä selaten ja musiikkia kuunnellen. Miksei meillä ole tällaista?

Itsehän itkin lähestulkoon koko bussimatkan. Näppäilin koneesta "valkokankaalle" Vettä Elefanteille, elokuvan joka saa kyynelkanavasi soimaan. Tytöt eivät ihan ymmärtäneet, kun matkan tarkoituksena oli tulla pitämään hauskaa, niin yksi vollottaa koko menomatkan jo valmiiksi. Hitsi miten kivaa! ;)
Mutta loppuviimein hymy nousi myös minun kasvoilleni. Reissu oli ihan mahtava, ilmat loistavat ja seura mitä mainioin. Tästä meinattiin tehdä jokavuotinen kevätpäivät-reissu. Jokavuotinen -miten sen nyt ottaa. Ainaskin niin kauan, että joku muu meistä ottaa lopputilin ja etsii jonkun uuden loistavan kaupungin, minkä otamme tulevien vuosien kohteeksi. Eihän Esakaan voi loputtomiin opiskella? ;)

Ei kommentteja: